Przewodnik Coffee Spots Polska

Po sześciu latach od wydania pierwszego Coffee Spots Polska autorzy przewodnika ponownie przemierzyli kraj w poszukiwaniu dobrej kawy i odpowiedzi na pytania o przyszłość branży. Nowa książka to największa baza wiedzy w historii polskiej kawy. Prawie 300 kawiarni, kilkadziesiąt restauracji, piekarni, cukierni i barów z kawą specialty oraz wnioski z zebranych danych i przewidywania dotyczące nadchodzących trendów. Obowiązkowa pozycja dla podróżników, osób związanych z branżą hospitality i wszystkich amatorów kawy.

    KGI-5472
    1 Przedmiot
    69,00 zł
    Brutto
    Ostatnie sztuki w magazynie

    Co w środku

     

     

    Czy istnieje przepis na idealny design kawiarni? Ile miejsc serwuje już matchę i roślinne mleko? Czy warto inwestować w mocktaile i decaf? Da się prowadzić kawiarnię z samą kawą? Jaka jest przyszłość pop-upów? To tylko część pytań, na które odpowiedzi dostarcza przewodnik. Książka ułatwia zwiedzanie kawiarni poprzez podziały na miasta, dzielnice i osiedla a także szczegółowe oznaczenia, które pozwolą wszystkim znaleźć dokładnie to, czego szukają: dobry design, wyjątkową jakość kawy, konkretny sposób parzenia, śniadanie, matchę czy darmowe roślinne alternatywy mleka. 

     

     

     

    Coffee Spots Polska to nie tylko ogromna baza wiedzy i praktyczne zastosowania, ale też piękny design. Za okładkę, jak w poprzednim wydaniu, odpowiada Beata Śliwińska Barrakuz - projektantka, set designerka i mistrzyni kolażu. Składem zajęła się Gracja Zegarowicz odpowiedzialna za oprawę graficzną projektów takich jak Ja i moje przyjaciółki idiotki Joanny Okuniewskiej, Małe końce świata Justyny Mazur, albumu Sztuka pobytu autorstwa Travelicious. Za portrety i zdjęcia studyjne zamieszczone w książce odpowiada Paula Patocka.

     

    Autorzy

    Aga Bukowska

    Pisarka i fotografka, założycielka projektu wydawniczego Przebłysk. Autorka książek Less Waste Polska (2020) i Przebłyski (2023). Specjalistka od branży specialty – od kawy i herbaty, przez naturalne wino, po lokalne jakościowe jedzenie. Swoje teksty i projekty fotograficzne poświęca często szeroko pojętej gościnności. Dziennikarka z wykształcenia, łapaczka światła z zamiłowania. Za misję życiową obrała sobie przekazywanie energii wszechświata przez słowa i obrazy.

    Krzysiek Rzyman

    Zielony przedsiębiorca i podcaster. Właściciel dwóch kawiarni STOR i współzałożyciel palarni ROST, które w swoje DNA mają wpisaną ideę less waste. Krzysiek nagrywa Zielony Podcast, w którym rozmawia z ekspertami na temat zmian klimatu. Jest współwłaścicielem studia podcastowego Studio Plac. Swoją karierę dziennikarską rozpoczynał w Radiu Kampus i Polskim Radiu. Jest fanem kaw z Azji Południowo-Wschodniej i Oceanii, chętnie wybiera też decaf i herbaty.

    KGI-5472
    1 Przedmiot

    Opis

    Data wydania
    20 kwietnia 2024
    Liczba stron
    420
    ISBN
    9788397101807
    Okładka
    miękka

    Zobacz także